آیلتس (IELTS)  یکی از معتبرترین امتحانات بین المللی زبان انگلیسی است. خود کلمه آیلتس مخفف عبارت “آزمون بین المللی ارزیابی زبان انگلیسی است (International English Language Testing System).”

طراحی و اجرای این آزمون با مشارکت سه سازمان انجام می شود: دانشگاه کمبریج انگلستان (Cambridge Assessment English)، شورای فرهنگی بریتانیا (British Council) و مرکز آیلتس استرالیا (IDP: IELTS Australia)

داوطلبان این آزمون یا متقاضیان این مدرک، یکی از این سه هدف را دنبال می کنند: ادامه تحصیل، دست یابی به شغل یا مهاجرت به یک کشور انگلیسی زبان مثل بریتانیا، کانادا، ایلات متحده امریکا یا نیوزلند. البته هزاران دانشگاه و سازمان در کشورهای غیرانگلیسی زبان هم این مدرک را قبول می کنند. با توجه به هدف مورد نظر، داوطلبان باید در یکی از دو نوع آزمون شرکت کنند: آزمون آیلتس جنرال یا آزمون آیلتس آکادمیک.

تفاوت ها و شباهت های آزمون آیلتس جنرال و آکادمیک:

همانطور که از اسمش بر می آید، آیلتس جنرال، عمومی است. به این معنی که موضوعات آن برای قشر عادی جامعه طراحی شده و موضوعات روزمره بیشتر به چشم می خورند. افرادی که قصد مهاجرت کاری یا اقامت در کشورهایی چون کانادا، استرالیا، بریتانیا یا نیوزلند دارند، باید در این آزمون شرکت کنند. همچنین افرادی که قصد تحصیل در کالج یا مدرسه دارند، در ازمون جنرال شرکت می کنند. آیلتس آکادمیک برای افرادی است که قصد تحصیل یا کار حرفه ای در کشور دیگری دارند. طبیعتا موضوعات این نوع آزمون علمی تر و جدی تر هستند. در جدول زیر شباهات ها و تفاوت های این دو نوع آزمون را بصورت کلی و به زبان ساده مشاهده می کنید:

تفاوت و شباهت های انواع آزمون آیلتس چیست؟
نکات مهم و تفاوت های آزمون جنرال و آکادمیک آیلتس چیست؟

بخش های آزمون:

این آزمون چهار مهارت زبان را مورد ارزیابی قرار می دهد: مهارت شنیداری (listening)، مهارت خواندن  و درک مطلب (reading) ، مهارت نوشتاری (writing) و مهارت گفتاری (speaking). برای هر یک از این مهارت ها یک آزمون طراحی شده که هر کدام شامل قسمت های دیگری می شود و پاسخگویی به هر کدام، تکنیک های خاص خود را دارد. در ادامه با این بخش ها اشنا خواهید شد:

نمره آزمون آیلتس:

مقیاس نمره دهی این آزمون بین صفر تا 9 است. داوطلب در هر یک از چهار بخش آزمون نمره ای از 9 کسب می کند که میانگین آنها، نمره کل یا overall شما را تعیین می کند.

نمره مورد نیاز شما بستگی به شرایط دانشگاه، موسسه یا کشور مورد نظر شما دارد. این موسسات معمولا نمره مورد نیاز را به شما اعلام می کنند (در وبسایت رسمی موسسات قید می شود) ولی همچنین می توانید از طریق لینک زیر، موسسه یا شرکت مورد نظر را جستجو کنید و از حداقل نمره مورد نظر مطلع شوید:


اینجا کلیک کنید

در این جدول می توانید بر اساس سطح زبان خود، تا حدی با نمرات آیلتس آشنا شوید:

سیستم نمره دهی آزمون آیلتس چیست؟
سطح مهارت داوطلب آزمون و نمره آیلتس

مراحل آزمون آیلتس چیست؟

برای ثبت نام در آزمون آیلتس می توانید مراکز مختلف در شهر مورد نظر خود را پیدا کرده و پس از انتخاب زمان های ارایه شده، از طریق وبسایتشان مراحل ثبت نام را انجام دهید. لیست مراکز آیلتس مورد تایید را می توانید از طریق این لینک در سایت سازمان سنجش مشاهده کنید.

سایت سازمان سنجش

برگزاری امتحان دو مرحله دارد: آزمون کتبی و آزمون شفاهی

آزمون کتبی (شامل بخش شنیداری، درک مطلب و نوشتاری) همزمان و بدون فاصله برگزار می شوند ولی آزمون شفاهی (مصاحبه) ممکن است تا فاصله یک هفته قبل از آزمون کتبی صورت گیرد. در آزمون کامپیوتری، معمولا مصاحبه در همان روز آزمون کتبی انجام می شود. روز و ساعت آزمون از طریق مرکزی که در آن ثبت نام می کنید، به اطلاع شما خواهد رسید. حضور داوطلب در روز امتحان کتبی (حتی به شیوه کامپیوتری) و شفاهی در مرکز الزامی است و ازمون شفاهی (جهت ارشیو و دسترسی در صورت اعتراض و بازنگری) توسط ممتحن ضبط می شود.

کارنامه آیلتس شما بصورت رایگان به پنج سازمان مورد نظر شما قابل ارسال خواهد بود. اگر تعداد بیشتری مد نظرتان باشد، متحمل هزینه بیشتری خواهید شد ولی خوب است بدانید که این سرویس مادامی که مدرک شما معتبر است (به مدت دو سال) قابل استفاده است.

روش های برگزاری آزمون:

آزمون آیلتس رسمی به دو صورت برگزار می شود:

همانطور که از اسمش پیداست، سوالات آزمون در این شیوه بصورت سنتی و روی کاغذ در اختیار دواطلب قرار می گیرد و در مراکز مخصوص و رسمی آیلتس برگزار می شود. سه قسمت اول آزمون یعنی شنیداری، درک مطلب و نوشتن در یک نوبت و به همین ترتیب انجام می شوند ولی امتحان شفاهی در یک روز متفاوت قبل یا بعد از ازمون کتبی و بصورت حضوری برگزار می شود.

انواع روش های برگزاری آزمون آیلتس چیست؟

روش دوم برگزاری آزمون بصورت کامپیوتری است ولی این به این معنی نیست که از هر جایی (مثلا منزل) بتوان در آزمون شرکت کرد. این آزمون در مراکز مخصوص و رسمی آیلتس برگزار می شود. تفاوت این شیوه با شیوه قبلی در این است که به جای کاغذ، سوالات را روی صفحه کامپیوتر میبینیم و برای پاسخ گویی، بجای مداد، از کیبورد و موس استفاده می کنیم. حسن این شیوه در این است که هر داوطلب cubicle اختصاصی خود را خواهد داشت و چون همه از هدست استفاده می کنند، تمرکز کردن راحت تر خواهد بود. اگر از حضور عده زیادی داوطلب در حوزه امتحان دچار استرس می شوید، احتمالا آزمون به شیوه کامپیوتری برای شما مناسب تر است. نکته مهم و جالب این شیوه این است که همه مهارت ها بجز مهارت speaking به طرزی که توضیح داده شد برگزار می شود. به عبارتی، مصاحبه به صورت حضوری (face to face) مثل آزمون کتبی برگزار می شود که در همان روز است. نکته ی مثبت دیگر در رابطه با این نوع آزمون این است که نتایج آزمون شما بین 3 تا 5 روز بعد از برگزاری آزمون ارائه میشود در حالی که در آزمون کاغذی این مدت به 13 روز کاری افزایش میابد.

روش کامپیوتری آزمون آیلتس چیست؟

اگر قصد شرکت در آزمون آیلتس را دارید، باید بدانید که این آزمون بسیار تکنیک محور است و صرفا بهره مند بودن از دانش زبان، متضمن موفقیت ما در آزمون نیست. برای دستیابی به نمره خوب در این آزمون، بعد از رسیدن به سطح مورد نظر زبان، لازم است داوطلبان با نحوه برگزاری آزمون، انواع سوالات، تکنیک های پاسخگویی و مدیریت زمان آشنا شوند. بدین منظور، مجموعه لینگوایج دوره آیلتس را برگزار می کند که به صورت دوره های آنلاین و آفلاین قابل ارائه است. در هر کدام از این دوره ها بطور اختصاصی بر هر چهار قسمت آزمون تمرکز شده و داوطلبان با توجه به نیاز خود می توانند در هر یک (یا همه) این دوره ها شرکت کنند. علاوه بر این شرکت در آزمون ماک آیلتس که نقش مهمی برای آمادگی در آزمون اصلی دارد نیز توصیه می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *