حتما شنیده اید که افراد معمولا به دنبال دست یافتن به نمره ی آیلتس ۷ و یا ۷.۵ هستند و یا شاید خود شما در آرزوی دستیابی به این نمره به سر می برید. تا کنون به دلیل آن فکر کرده اید؟ شاید تصور کنید محبوبیت نمره ی آیلتس ۷ به دلیل خوش یمن بودن این عدد است و یا اینکه نمره ای پایین تر از ۷ برای ورود به هیچ کشور و دانشگاهی پذیرفته نمی شود. باید بگوییم خیر! برای مثال برای مهاجرت به کانادا در اکثر برنامه های مهاجرتی از شما آیلتس ۶ خواسته می شود. نمره ی آیلتس ۷ از این جهت مورد علاقه و هدف متقاضیان قرار گرفته است که اثبات می کند انگلیسی شما به قدری خوب هست که بتوانید به هر دانشگاهی در هر کجای جهان بپیوندید. از سویی دیگر، نمره ی ۷ نمره ای است که در میان مدارک آیلتس بیشترین درخواست را از سوی دانشگاه ها و موسسات آموزشی در سراسر جهان دارد. اکثر دانشگاه ها، دولت ها و تجارت ها به دنبال افراد دارای آیلتس ۷ یا ۷.۵ هستند و کمتر نمرات ۵ و۶ و یا ۸ و ۹ را در لیست مدارک مورد نیاز خود قرار می دهند. در این مقاله به شما کمک می کنیم چگونه دستیابی به نمره آیلتس ۷ را دیگر رویایی دست نیافتنی نبینید.

 

بخش خواندن

در بخش خواندن آزمون آیلتس، ۴۰ سوال وجود دارد که اگر قصد دارید نمره ی ۷ را از آن خود کنید، در آزمون آکادمیک باید ۳۲-۳۰ سوال و در آزمون جنرال ۳۵-۳۴ سوال را به درستی جواب بدهید. برای رسیدن به چنین سطح از مهارتی می بایست قبل از آزمون به خوبی خود را آماده کنید، مثلا سرعت خواندن خود را بالا ببرید چون مهم ترین مسئله در جلسه ی آزمون زمان خواهد بود. همچنین انواع سوالاتی که ممکن است برای درک مطلب استفاده شود را بشناسید. مهارت خواندن خود را با تمرین تحت شرایط آزمون ارتقاء بدهید. در جدول ذیل تعداد پاسخ های صحیحی که برای کسب هر نمره لازم است، مشاهده می کنید.

جدول نمره آیلتس ۷ یا ۷.۵ در بخش خواندن

 ‌‌‌ بخش شنیداری

بخش شنیداری تا حد زیادی شبیه به بخش خواندن نمره داده می شود، از این جهت که شما نمی توانید بیش از ۱۰ پاسخ ناصحیح داشته باشید، اگر مقصود شما کسب نمره ی ۷ است. اگر قبلا در آزمون مثلا نمره ی ۶ گرفته اید با استفاده از جدول ذیل می توانید محاسبه کنید که چند سوال بیشتر را باید به درستی پاسخ بدهید.

جدول نمره آیلتس ۷ در بخش شنیداری یا لیسنینگ

 

مانند هر مهارت دیگری، مهارت شنیدن نیز نیاز به تمرین دارد. در کنار تمرین، شناخت ساختار آزمون و نوع سوالات نیز می تواند نقش مهمی داشته باشد. بخش شنیداری یک مرتبه برای شما پخش می شود و قبل از آن به شما زمان داده می شود تا دستورالعمل آزمون و سوالات را بخوانید. در این مرحله زیر کلمات کلیدی خط بکشید و سعی کنید موضوع آنچه قرار است بشنوید را حدس بزنید. انتظار نداشته باشید دقیقا کلمات داخل سوال را بشنوید، بنابراین قبل از آزمون باید دانش خوبی در زمینه ی مترادف ها کسب کرده باشید. به جزئیات دقت کنید و بدانید همیشه اولین چیزی که می شنوید جواب صحیح نیست، شاید گوینده در جملات بعدی آن را رد می کند و جمله ی ابتدایی صرفا برای منحرف کردن شما استفاده شده است. یکی از مزیت های آزمون آیلتس در بخش شنیداری این است که پاسخ ها به همان ترتیب که سوالات هستند، شنیده می شوند. پس بیش از اندازه هم منتظر جواب صحیح نمانید که ممکن است آن را از دست داده باشید.

بخش نوشتاری

نمره دهی بخش نوشتاری چندان برای شرکت کنندگان واضح نیست، چرا که برای آن یک پاسخ صحیح قطعی وجود ندارد. به همین دلیل است که شرکت کنندگان اغلب می توانند نمرات خود در بخش های خواندن و شنیدن را حدس بزنند ولی معمولا نمی توانند بفهمند چه عملکردی در بخش نوشتن داشته اند. بخش نوشتن در این ۴ زمینه نمره دریافت می کند:

متقاضی در هر یک از این زمینه ها نمره ای بین ۱ تا ۹ دریافت می کند و میانگین آنها نمره ی فرد در بخش نوشتاری را تشکیل می دهد. دقت داشته باشید که هر یک از این ۴ جزء ۲۵ درصد از نمره ی شما را تشکیل می دهد، شاید تسلط کامل بر قوانین دستوری در مدت زمان کوتاهی امکان پذیر نباشد ولی مثلا چگونگی ساختار یک مقاله را در مدت کوتاهی می توانید بیاموزید. پس هر زمینه ای که برایتان ساده تر است را بیشتر مورد توجه قرار دهید.

با رعایت این نکات در بخش نوشتاری نمره آیلتس ۷ یا ۷.۵ بگیریم.

بخش صحبت کردن

کسب نمره ی ۷ در این بخش از آزمون همواره جزء بزرگترین نگرانی های شرکت کنندگان بوده است. اگر چه افرادی هستند که صحبت کردن به زبان انگلیسی را جزء نقاط قوت خود بر می شمارند، برخی همواره از بابت آن مردد هستند چون همیشه مرجع در دسترسی وجود ندارد که صحبت کردن شما را مورد ارزیابی قرار دهد و به شما بازخورد ارائه کند. برای آنکه قدری خیالتان آسوده شود، بهتراست ابتدا بدانید از شما چه انتظاری می رود و چه کارهایی می توانید برای افزایش نمره ی خود در این بخش انجام دهید. بخش گفتاری آزمون دارای ۳ بخش است: در بخش اول شما به سوالات شخصی در مورد خود و خانواده تان پاسخ می دهید. در بخش دوم، شما به مدت یک تا دو دقیقه در مورد موضوعی که آزمونگر به شما می دهد صحبت می کنید. در بخش سوم، شما و آزمونگر بحث طولانی تری در مورد موضوع ارائه شده در بخش ۲ خواهید داشت. آزمونگر مطابق با ۴ معیار ذیل به توانایی صحبت کردن شما نمره می دهد:

به طور خلاصه می توان گفت از متقاضی نمره ی ۷ انتظار می رود بدون مکث و تردید زیاد صحبت کند، برای برقرار کردن ارتباط بین ایده ها از زبانی ساده استفاده کند ولی برای پر و بال دادن به موضوع از کلمات و عبارت های سطح متوسط و بالا استفاده کند. به یاد داشته باشید قرار نیست با استفاده از لغت های سطح بالا و اصطلاح های عجیب و غریب دانش لغت خود را به نمایش بگذارید، بلکه کافیست بتوانید ارتباط واضح و قابل فهمی با آزمونگر برقرار کنید. دانش گرامر شما می بایست بسیار خوب باشد ولی داشتن چندین خطای محدود قابل چشم پوشی است.

در حین آزمون، اگر کلمه ای در صحبت های آزمونگر وجود دارد که معنی آن را نمی دانید یا متوجه منظور او نمی شوید، کافیست از آزمونگر بخواهید که سوال را تکرار کند یا به طور مشخص بگویید فلان کلمه را متوجه نمی شوم ولی ایده ی خوبی نیست که از او بخواهید کل سوال را برای شما توضیح بدهد. از دادن جواب های کوتاه و تلگرافی بپرهیزید، شما باید به آزمونگر نشان بدهید که می توانید به خوبی انگلیسی صحبت کنید. اگر اشتباهی داشتید و متوجه آن شدید، می توانید آن را اصلاح کنید. با این کار به آزمونگر نشان می دهید که من این ساختار و لغت را بلدم ولی فقط دچار خطا شد. البته دقت داشته باشید که این تصحیح کردن بیش از ۲ یا ۳ مرتبه تکرار نشود، به این دلیل که تصحیح خود در زمان صحبت کردن چندان مورد توصیه نمی باشد چرا که ممکن است تمرکز شما را بر هم بزند و موضوع اصلی را فراموش کنید، ممکن است آن را به خطای بدتری تبدیل کنید و یا شاید اصلا خطایی در کار نبوده است و شما تصور کرده اید که اشتباه گفته اید.   صحبت کردن به هیچ یک از لهجه های آمریکایی و بریتیش مزیت به شمار نمی آید، کافیست آزمونگر بتواند متوجه صحبت های شما بشود و کلمات را صحیح تلفظ کنید. قبل از آزمون، می توانید به عنوان تمرین صدای خود را ضبط کنید و سپس به جواب های خود بر اساس ۴ معیار ذکر شده نمره بدهید. تا چه اندازه روان و منسجم صحبت کرده اید؟ چند اشتباه گرامری داشتید؟ همه ی کلمات را درست تلفظ کرده اید یا خیر؟ تا چه اندازه از واژگان مرتبط و متنوع استفاده کرده اید؟

کسب نمره آیلتس ۷ یا ۷.۵ در بخش صحبت کردن آیلتس

در مجموع، اگر تمایل دارید نمره ی آیلتس ۷ کسب کنید، بهتر است برای اطمینان از این موضوع از هر ۴ مهارت نمره ی ۷ بگیرید، ۷-۷-۷-۷. ولی از آنجا که همه ی ما در برخی زمینه ها قوی تر هستیم و یا اگر بارها تلاش کرده اید و برای مثال در بخش نوشتاری نمی توانید نمره ای بالاتر از ۶ یا ۶.۵ کسب کنید، می توانید با دیگر مهارت ها آن را جبران کنید، برای مثال میانگین ۷.۵-۷-۶-۷.۵ نیز ۷ می باشد و شما را به هدف می رساند. در پایان لازم به یادآوری است که هیچ تکنیک و روش خاصی وجود ندارد که به شما این امکان را بدهد تا از راه میانبر به نمره ی آیلتس ۷ برسید. از سویی دیگر نمی توان به همه ی متقاضیان یک برنامه ی آموزشی ثابت با طول مدت یکسان پیشنهاد داد، چرا که افراد در نقاط شروع مختلف و با فاصله های متفاوت تا هدف قرار دارند. همانگونه که در بالا بیان شد، دریافت بازخورد می تواند نقش بسیار مهمی در شناخت نقاط ضعف و قوت ما به ویژه در بخش های نوشتاری و گفتاری ایفا کند. در اینصورت می توانیم به رفع این نقاط ضعف و یا ارتقاء نقاط قوت خود بپردازیم. نمره ی آیلتس ۷ کاملا دست یافتنی خواهد بود اگر به درستی مسیر خود برای رسیدن به هدف را تعیین کنیم، از وجود مدرسین و موسساتی که در کلاس آیلتس خود به ما بازخورد سازنده می دهند بهره ببریم، از منابع آموزشی مناسب استفاده کنیم و همواره به یاد داشته باشیم تنها یک رمز برای موفقیت وجود دارد: تمرین، تمرین، تمرین!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *