همانطور که از اسمش پیداست، در این بخش از آزمون، شما باید به سوالاتی در مورد چند متن پاسخ دهید. قبل از هر چیز باید بدانیم که بخش درک مطلب ازمون جنرال و اکادمیک کمی متفاوت هستند. بطور کلی، فرمت هر دو شیوه بسیار شبیه است ولی در ادامه با شباهت و تفاوت های این دو شیوه آشنا خواهیم شد.
در این جدول شباهت ها و تفاوت های این دو شیوه را مشاده می کنید:
هدف از این بخش از آزمون آیلتس، ارزیابی مهارت درک مطلب داوطلب است که بدین منظورباید ظرف مدت 60 دقیقه به 40 سوال پاسخ دهید. مهارت های خواندن شامل این موارد می شود:
- درک اصل مطلب (reading for gist)
- درک ایده های اصلی (reading for main idea)
- توانایی پیدا کردن جزییات (reading for detail)
- برداشت سریع/تند خوانی (skimmingد)
- قدرت استدلال (understanding logical arguments)
- درک موضع ،نظر و هدف نویسنده (recognizing writers’ opinion, attitudes and purposes)
برای ارزیابی این مهارت ها، سوالات متنوعی طراحی شده. در واقع داوطلب روز امتحان با حدود 9 مدل سوال مواجه می شود که هر کدام تکنیکهای خاص خود را دارند و حتی اگر از دانش زبانی خوبی برخوردار هستند، باید تکنیک ها را هم با این دانش تلفیق کنید تا نتیجه مطلوبی بگیرید.
انواع سوالات درک مطلب از طریق خواندن را در جدول زیر می بینید:
همانطور که پیشتر اشاره شد، آیلتس یک آزمون بسیار تکنیک محور است. باید یادآور شد که نیازی نیست که شما تمام متن را جمله به جمله درک کنید و معانی تمام کلمات را بلد باشید. در واقع، شما باید بتوانید با همین دامه لغاتی که کسب کرده اید، متون مختلف را خوانده و به تعداد قابل قبولی از سوالات پاسخ دهید و این مهارتی است که در کلاس آیلتس به شما آموزش داده خواهد شد و آنقدر تمرین خواهد کرد تا مسلط شوید.