وقتی صحبت از آزمون آیلتس به میان می آید، همه‌ی افراد به آیلتس آکادمیک و جنرال فکر می کنند. اما جالب است بدانید که نوع دیگری از آزمون آیلتس به نام آیلتس لایف اسکیلز (IELTS life skills)  نیز وجود دارد. در این مقاله به معرفی این آزمون، کاربردهای آن و شباهت ها و تفاوت هایش با آزمون آکادمیک و جنرال می پردازیم.

آیلتس لایف اسکیلز چیست؟

آزمون آیلتس Life Skills  نوعی از آزمون آیلتس است که برای اولین بار در آوریل سال 2015 ایجاد شد. این آزمون مهارت های زبانی متقاضی را براساس سطوح CEFR (Common European Framework of Reference) می سنجد. آیلتس لایف اسکیلز در سه سطح A1 ، A2 و B1 برگزار می گردد که البته کاربرد آن ها با هم متفاوت است.

شباهت ها و تفاوت های آیلتس لایف اسکیلز با آیلتس آکادمیک و جنرال

این آزمون بسیار با آیلتس آکادمیک و جنرال متفاوت است. این تفاوت ها در بخش های کاربرد، فرمت آزمون، برگزاری امتحان و نمره دهی می باشند.

شباهت ها و تفاوت های آیلتس لایف اسکیلز آکادمیک و جنرال

1-کابرد مدرک زبان ielts life skills

این نوع آزمون مخصوص کشور انگلستان طراحی شده است. بنابراین متقاضیان  گرفتن شهروندی یا ویزای همراه خانواده در انگلستان باید مدرک این آزمون را بر اساس ویزای مورد نظر ارايه دهند اما آزمون های آکادمیک و جنرال کاربرد های گسترده تری مانند مهاجرت تحصیلی و یا کاری در کشور های زیادی دارند.
اینکه باید در کدام سطح آزمون شرکت کنید به شرایط و ویزای مورد نظرتان بستگی دارد. اگر همسر یا بستگان درجه‌ی یک شما در انگلستان زندگی می کنند و شما نیاز به گرفتن ویزای همراه دارید، باید امتحان لایف اسکیلز ‌A1 شرکت کنید. اما اگر در حال حاضر ویزای انگلستان را دارید و نیاز به تمدید آن است باید در آزمون ‌‌‌‌‌‌ ‌‌A2 شرکت کنید. دقت کنید که این سطح از آزمون فقط در انگلستان برگزار می گردد. برای گرفتن اقامت دايم این کشور مدرک B1 آزمون مورد نیاز است.

2- فرمت آزمون لایف اسکیلز

بر خلاف آیلتس آکادمیک و جنرال که توانایی های زبانی متقاضی را در چهار مهارت reading، listening ، writing و speaking می سنجنند، آیلتس لایف اسکیلز فقط در دو بخش speaking و listening برگزار می شود .
زمان برگزاری این آزمون نیز بسیار کوتاه تر از آزمون آکادمیک و جنرال است. امتحان سطح ‌A1 حدود 16 تا 18 دقیقه، سطح A2 حدود 20 دقیقه و سطح B1 حدود 22 دقیقه زمان نیاز دارد.

3- نمره دهی

نتیجه‌ی آزمون به صورت نمره نیست و دو حالت قبول (pass/acceptance)  و رد (fail/nonacceptance) دارد. لازم به ذکر است در صورت قبولی متقاضی تا دو سال امکان شرکت در آزمون آیلتس لایف اسکیلز همان سطح را نخواهد داشت. اما در صورت رد شدن محدودیتی برای شرکت دوباره در آزمون وجود ندارد.

در این آزمون مهارت متقاضیان در چهار بخش سنجیده می گردد:

  1. دریافت اطلاعات obtaining information
  2. توانایی منتقل کردن مفهوم conveying information
  3. برقراری ارتباط speaking to communicate
  4. بحث کردن ‌‌engaging in discussion

4- نحوه برگزاری آزمون

نحوه‌ی برگزاری این آزمون نیز بسیار متفاوت است به این صورت که متقاضی با یک ممتحن (examiner) و یک متقاضی دیگر امتحان می دهد. همچنین هر دو مهارت اسپکینگ و لیسنینگ به طور همزمان در یک بخش سنجیده می شوند. در واقع هدف از این نحوه‌ی برگزاری امتحان سنجش توانایی فرد برای برقراری ارتباط موثر در این کشور می باشد.
در این آزمون، ابتدا سوالاتی عمومی از دو متقاضی پرسیده شده و پس از آن از آن ها خواسته می شود که در مورد موضوعی خاص از یکدیگر سوالاتی بپرسند. در این بخش متقاضیان 1.5 دقیقه برای آمادگی سوالات خود فرصت دارند. سپس متقاضیان 2 دقیقه زمان دارند تا پرسش و پاسخ خود را انجام دهند.
 پس از آن، در قسمت لیسنینگ، ممتحن یک سوال کلی از دو فرد پرسیده و آن ها با گوش دادن به یک فایل صوتی پاسخ را پیدا می کنند. برای بار دوم، ممتحن از هر کدام سوالات متفاوتی می پرسد و فایل را دوباره پخش می کند. بنابراین هر متقاضی باید به سوالات پرسیده شده پاسخ دهد. 
برای واضخ تر شدن این بخش، به بررسی یک نمونه می پردازیم. به طور مثال فایل صوتی در مورد دو فرد است که می خواهند سفری بروند. در بخش اول سه راه مختلف هواپیما، قطار و ماشین به متقاضیان نمایش داده شده و از آن ها خواسته می شود که با گوش دادن به فایل روش مورد نظر هر فرد برای سفر را مشخص کنند. پس از آن از هر کدام سوالات جزیی تری مانند زمان بلیط و مشکلات احتمالی پرسیده می شود و آن ها با گوش دادن مجدد پاسخ را می یابند. متقاضیان در حین گوش دادن می توانند یادداشت برداری هم انجام دهند.
در قسمت سوم آزمون، ممتحن موضوعی را مشخص کرده و متقاضیان باید با هم در مورد آن گفتگو کرده و از یکدیگر سوالاتی بپرسند.
با اینکه دو متقاضی همزمان با هم امتحان می دهند، اما نمره‌ی آن ها مستقل از هم محاسبه شده و وضعیتشان تاثیری روی قبولی یا عدم قبولی یکدیگر ندارد. برای روشن تر شدن نحوه‌ی برگزاری امتحان می توانید نمونه‌های بسیاری را در یوتیوب مشاهده کنید.

تاپیک های رایج در امتحان لایف اسکیلز

موضوعات این آزمون از مسایل روزمره هستند. در ادامه تعدادی از آن ها را می بینید.

هزینه‌ آزمون لایف اسکیلز چقدر است؟

هزینه‌ آیلتس لایف اسکیز تقریبا برابر با آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال است. این قیمت در زمان های مختلف تغییر می کند ولی می توان گفت قیمتی بین 175 تا 200 دلار دارد. شما می توانید در ایران یا کشورهای همسایه در امتحان لایف اسکیلز شرکت کنید.

به طور خلاصه، برخلاف نام آزمون آیلتس لایف اسکیلز، این امتحان بسیار با آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال متفاوت است. این تفاوت ها در کاربرد، فرمت و نحوه‌ی برگزاری و نمره دهی آزمون لایف اسکیلز می باشند.  

برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام در دوره آیلتس لینگوایج کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *