یکی از شناخته شده ترین و پرطرفدارترین آزمون های بین المللی زبان انگلیسی، آزمون آیلتس می باشد. این آزمون در دو نوع آکادمیک و جنرال برگزار شده که فرد با توجه به هدف خود می تواند یکی از این دو نوع را انتخاب کند. لازم به ذکر است، این دو نوع آزمون شباهتها و تفاوت هایی با هم دارند. در این مقاله به بررسی تفاوت آیلتس آکادمیک و جنرال می پردازیم.
آزمون آیلتس آکادمیک چیست؟
آیلتس آکادمیک (IELTS Academic) نوعی از آزمون آیلتس می باشد که مناسب افرادی است که قصد مهاجرت تحصیلی را دارند. همچنین برای درخواست کار در بعضی شرکت های بین المللی شما نیاز به داشتن مدرک آیلتس آکادمیک خواهید داشت. در واقع این نوع آزمون توانایی فرد برای حضور در یک فضای آکادمیک مانند دانشگاه و یا کالج را می سنجد.
این آزمون در چهار بخش لیسنینگ، ریدینگ، اسپیکینگ و رایتینگ برگزار می شود.
لازم به ذکر است با توجه به کشور، دانشگاه و یا مقطع تحصیلی نمره ی مورد نیاز شما متفاوت خواهد بود. بنابراین شما می توانید با بررسی سایت دانشگاه و یا شرکت مربوطه، نمرهی مورد نیاز را پیدا کنید.
آزمون آیلتس جنرال چیست؟
اگر شما قصد مهاجرت به روشی غیرتحصیلی را دارید، باید در آزمون آیلتس جنرال (IELTS General Training) شرکت کنید. همچنین برای درخواست کار بعضی مشاغل، شما نیاز به ارایه نمرهی آیلتس جنرال دارید. این نوع آزمون در واقع مهارت های زبانی شما را در محیط های اجتماعی و کاری می سنجد.
آیلتس جنرال فرمت کاملا یکسانی با آیلتس آکادمیک داشته و تنها در دو قسمت reading و writing تفاوت هایی دارند. در ادامه این تفاوت ها بررسی خواهند شد.
تفاوت های آیلتس آکادمیک و جنرال
در قسمت ریدینگ، هر دو آزمون فرمت یکسانی داشته و دارای چهل سؤال می باشند. اما متون انتخاب شده برای آزمون آکادمیک از متن های آکادمیک و مجلات علمی هستند چرا که آمادگی فرد را برای حضور در فضاهای دانشگاهی و رویارویی با متون آکادمیک می سنجند. همچنین این متن ها شامل جداول ، شکل ها و دیاگرام هایی مرتبط با موضوع هستند. لازم به ذکر است که سطح لغات به کار رفته در آیلتس آکادمیک بالاتر از آزمون جنرال می باشد.
از طرفی دیگر، در آزمون جنرال متن ها با موضوعات عمومی همانند تبلیغات و یا مجلات هستند. در قسمت اول بخش ریدینگ، دو یا سه متن کوتاه، در قسمت دوم دو متن کوتاه و در قسمت سوم یک متن طولانی با موضوعی عمومی وجود دارد.
در قسمت رایتینگ، هر دو آزمون دارای دو بخش (task 1 و task 2) می باشند. تسک اول آزمون آکادمیک از متقاضی می خواهد که دادههای موجود در یک جدول، شکل، نمودار ستونی و … را تحلیل کرده و گزارشی بر آن اساس بنویسد. اما در آیلتس جنرال قسمت اول نیاز به نوشتن یک نامه دارد. در این تسک، حداقل تعداد لغت 150 تا میباشد.
در قسمت دوم هر دو نوع آزمون، متقاضی باید یک مقاله یا essay بنویسد اما موضوعات آن ها متفاوت خواهد بود. همانطور که گفته شد، در آزمون جنرال موضوعات عمومی تر مطرح خواهند شد. حداقل لغت مورد نیاز برای essay، 250 است.
تفاوت در نمره دهی
سیستم نمره دهی در هر دو آزمون در قسمت های writing، speaking، و listening کاملا یکسان بوده و تنها در بخش reading تفاوت وجود دارد.
در جداول زیر شما می توانید تفاوت نمره دهی بر اساس تعداد پاسخ درست را مشاهده کنید.
همانطور که در جداول بالا مشاهده می شود، با 30 پاسخ درست در ریدینگ آزمون جنرال شما نمرهی 6 و در آزمون آکادمیک نمرهی 7 می گیرید.
کدام آزمون آسان تر است؟
میزان دشواری آزمون به مهارت های شخصی مرتبط است. همان طور که در بالا اشاره شد، این دو آزمون شباهت های بسیاری دارند. اما شاید بتوان گفت متون ریدینگ های آیلتس آکادمیک چالش برانگیزتر بوده و آمادگی بیشتری می طلبد. همچنین نوشتن یک نامه در task 1 آزمون جنرال، برای بسیاری از افراد کمی سخت تر از نوشتن یک گزارش در آزمون آکادمیک می باشد.
اما دقت داشته باشید که سختی و یا آسانی آزمون نمی تواند تعیین کند که شما آیلتس آکادمیک یا جنرال شرکت کنید. انتخاب اینکه کدام نوع آزمون مناسب شماست، به هدف شما بستگی دارد. به طور مثال برای اپلای یا درخواست تحصیل در یک دانشگاه، شما باید نمرهی آزمون آکادمیک خود را به دانشگاه ارایه دهید. بنابراین، شما در ابتدا باید به سایت دانشگاه، شرکت و یا سفارت مورد نظر خود سر زده و ببینید چه نوع آزمونی و چه نمرهای از شما خواسته شده است.
پس از انتخاب آزمون مورد نظر شما نیاز به شرکت در دورههای آمادگی آزمون را داشته و باید در چند آزمون آزمایشی شرکت کنید تا نقاط قوت و ضعف خود را بسنجید.
دورههای آمادگی آزمون آیلتس لینگوایج از بهترین و با کیفیت ترین دورههای آیلتس می باشند که به صورت آنلاین برگزار می شوند. این دورهها برای هر چهار مهارت speaking ،reading ،writing و listening موجود هستند. سه مهارت اسپکینگ، ریدینگ و لیسنینگ هر کدام در ده جلسه و رایتینگ در بیست جلسهی نود دقیقهای برگزار می شود.
در این دوره ها شما ابتدا با فرمت آزمون آشنا شده و سپس نکات پاسخ دهی به سوالات را خواهید آموخت. همچنین در دو بخش رایتینگ و اسپکینگ به شما بازخورد داده خواهد شد. شما موظف به نوشتن 10 رایتینگ در طول دورهی رایتینگ هستید و برای همهی آن ها بازخورد دریافت کرده و مشکلات شما تحلیل می شود. لازم به ذکر است در این کلاس ها هر دو آزمون جنرال و آکادمیک پوشش داده می شوند.
علاوه بر آن، دورههای آفلاین آیلتس هم در این آموزشگاه برگزار می شود که برای هر دو نوع آزمون مناسب می باشند. همچنین لینگوایج تنها آموزشگاهی است که آزمون آزمایشی آیلتس یا همان ماک تست را به صورت آنلاین برگزار می کند.
اگرچه دو نوع آزمون آیلتس شباهتهای زیادی دارند، اما تفاوت هایی هم در بخش هایی از آن ها وجود دارد. در این مقاله تفاوت آیلتس آکادمیک و جنرال بررسی شد. دقت داشته باشید این مقاله برای آشنایی بیشتر شما با دو نوع آزمون نوشته شده است و درنهایت انتخاب آزمون به هدف شما بستگی دارد.