اگر شما هم از افرادی هستید که قصد شرکت در آزمون آیلتس را دارید، قطعا تا به حال دغدغهی برنامه ریزی و چگونگی مطالعهی موثر برای این آزمون را نیز داشته اید. آزمون آیلتس یک آزمون بین المللی زبان انگلیسی می باشد که سطح زبانی شما را در چهار مهارت reading، listening، writing و speaking می سنجد. از آنجایی که نمرهی آیلتس برای اکثر افراد بسیار مهم بوده و تاثیر به سزایی در پروسهی مهاجرتشان دارد، بسیاری از افراد به دنبال گرفتن یک نمرهی خوب در این آزمون می باشند.
درست است که سطح زبان عمومی تاثیر مستقیمی روی نمره در این آزمون خواهد داشت، اما با ایجاد آمادگی برای آن و آشنایی با نحوهی پاسخ دهی به سوالات می توانید نمرهی خود را حدود یک نمره تغییر دهید.
در این مقاله بهترین روش های آمادگی برای آزمون آیلتس و نحوهی مطالعه برای آن بررسی می گردد.
بهترین روش آمادگی برای آیلتس
در ابتدا توجه داشته باشید که اگر سطح زبان عمومی شما پایین است، حتما باید ابتدا با شرکت در کلاس های زبان عمومی یا همراه یک معلم خصوصی آن را ارتقا داده و پس از آن برای آزمون آیلتس آماده شوید. به طور مثال اگر سطح فعلی شما المنتری بوده و نیاز به نمرهی ۷ در آزمون آیلتس دارید، باید حتما اول سطح زبان خود را ارتقا دهید چرا که با سطح فعلی نمی توانید به نمرهی ۷ برسید.
بهترین و موثرترین راه برای آمادگی آیلتس، شرکت در دورههای مخصوص به آن می باشد. علی الخصوص اگر زمان زیادی تا آزمونتان باقی نمانده است. زیرا در این دوره ها اساتید تمام اطلاعات مورد نیاز برای آزمون را در اختیار شما گذاشته و سوالات مختلف آزمون را تمرین می کنند. همچنین شرکت در یک دورهی آیلتس به شما شانس گرفتن فیدبک برای اسپکینگ و رایتینگ را می دهد که این مسئله تاثیر به سزایی در میزان پیشرفت شما دارد. خوشبختانه امروزه با فراهم شدن کلاس های آنلاین، شما به راحتی می توانید در دورههای مختلف با اساتید معتبر شرکت کنید.
دورههای آیلتس مجموعهی لینگوایج از بهترین دوره ها بوده و مهارت های مختلف برای هر دو آزمون آکادمیک و جنرال را پوشش می دهد.
چگونه در خانه برای آیلتس بخوانیم؟
اگر به هر دلیلی تمایل به شرکت در دوره آیلتس را ندارید و به دنبال آمادگی برای آیلتس بدون کلاس هستید، این مقاله به شما کمک خواهد کرد تا در منزل برای آیلتس آماده شوید. اما توجه به این نکته ضروری می باشد که آمادگی برای آیلتس بدون کلاس و به صورت خودخوان (self-study) نیازمند یک برنامهی دقیق و منظم و پایبندی به آن است. پس اگر برنامه ریزی برایتان سخت بوده و یا نمی توانید به طور منظم به آن عمل کنید، حتما از دورههای آیلتس و یا دوره ی کوچینگ آیلتس لینگوایج استفاده کنید.
همچنین آمادگی برای آیلتس بدون شرکت در کلاس و بدون حضور معلم به زبان آموزانی با سطح پایین تر از فوق متوسط (upper intermediate) توصیه نمی شود.
برای رسیدن به یک برنامهی دقیق توجه به سه نکته ی کلی زیر ضرورری می باشد.
1. با آزمون آشنا شوید.
در ابتدا باید با قسمت های مختلف آزمون و زمان بندی های آن ها آشنا شوید تا بتوانید برنامه ریزی بهتری داشته و با آمادگی بیشتری در آزمون حاضر شوید. بدین منظور می توانید با جستجو کردن اطلاعات کاملی در این زمینه به دست آورید. همچنین اکثر منابع آیلتس شامل بخشی برای معرفی آیلتس می باشند.
2. نوع آزمون و نمرهی مورد نیاز خود را تعیین کنید.
از آنجایی که آزمون آیلتس در دو نوع آکادمیک و جنرال برگزار می گردد، شما باید در ابتدا با توجه به هدف خود نوع آزمون را انتخاب نمایید. به طور مثال اگر قصد مهاجرت تحصیلی را دارید باید در آزمون آکادمیک آیلتس شرکت کنید. همچنین تعیین نمرهی مورد نیاز به شما در برنامه ریزی بهتر کمک می کند.
همانطور که پیش تر گفته شد، اگر نمرهی مورد نظر شما خیلی بالاتر از سطح فعلی شما باشد، باید در ابتدا در کلاس های زبان عمومی شرکت کرده و سطح دانش عمومی خود را ارتقا دهید. سپس برای آزمون آیلتس آماده شوید.
3. سوالات آزمون را تمرین کنید.
برای آمادگی برای آزمون آیلتس شما باید نمونه سوالات آیلتس آکادمیک یا جنرال را تمرین کنید. بدین منظور باید در ابتدا با استراتژی های مختلف پاسخ به سوالات آشنا شوید. برای تمرین سوالات آیلتس می توانید از منابع گوناگونی که برای این منظور طراحی شده اند استفاده کنید.
برنامه ریزی برای آیلتس
پس از تعیین نمرهی مورد نظر خود و تعیین سطح زبان انگلیسی فعلیتان، می توانید تصمیم بگیرید که چقدر زمان برای آمادگی نیاز دارید. دقت داشته باشید که شما باید هر چهار مهارت را تمرین کنید. بنابراین برنامهای منظم برای تمرین هر چهار قسمت آزمون (listening, reading, writing, speaking) در طول هفته داشته باشید. به طور مثال، در طول هفته باید چند تست لیسنیگ کار کرده، ریدینگ تمرین کنید، تمرین اسپکینگ داشته باشید و رایتینگ بنویسید. فراموش نکنید که برای اسپکینگ و رایتینگ تسک های مختلف را یاد گرفته و تمرین کنید.
پس از تمرین و پاسخ دهی به سوالات شما نیاز به تمرکز بر مشکلات داشته و باید سعی کنید آن ها را تا حد امکان برطرف کنید. برای دو مهارت ریدینگ و لیسنینگ، با چک کردن پاسخنامه می توانید تعداد غلط های خود را پیدا کرده و علت آن ها را بررسی کنید.
پیشنهاد می شود پس از پاسخ دهی به سوالات این دو بخش از فرد دیگری بخواهید آن ها را برای شما تصحیح کرده و شما بدون نگاه کردن به پاسخنامه تلاش کنید دوباره به سوالات اشتباه جواب دهید. سپس برای بار دوم خودتان پاسخنامه را چک کرده و جواب ها را تحلیل کنید.
اما برای دو مهارت رایتینگ و اسپکینگ شما به تنهایی نمی توانید مشکلات خود را پیدا کنید و نیاز به گرفتن فیدبک دارید. اگر برای این مهارت ها در کلاسی شرکت نمی کنید، می توانید از سرویس های تصحیح اسپکینگ و رایتینگ سایت های مختلف استفاده کرده و فیدبک بگیرید.
سرویس های تصحیح اسپکینگ و رایتینگ مجموعهی لینگوایج به صورت آنلاین بوده و شما می توانید با استفاده از آن فیدبک کاملی دریافت کنید.
پس از دریافت فیدبک باید تمرکز خود را در برطرف کردن آن ها بگذارید. اگر مشکلات شما مربوط به سطح زبان عمومی شماست، باید با مطالعه ی زبان و یا کلاس رفتن آن ها را برطرف کنید. ولی اگر مشکلات مربوط به زبان عمومی شما نباشد و فقط مربوط به تکنیک های آزمون باشند، با تمرین و فیدبک گرفتن می توانید آن ها را برطرف کنید.
چقدر برای آیلتس بخوانیم؟
اینکه چند ساعت مطالعه برای آیلتس نیاز است به فاکتورهای مختلفی از جمله سطح زبان شما، نمرهی مورد نظر، میزان وقت تا آزمون و شرایط زندگیتان بستگی دارید. اما نکتهی مهم داشتن یک برنامهی منظم و پایبندی به آن است. واضح است که اگر مدت زیادی تا آزمونتان باقی نمانده، باید میزان ساعات مطالعه را بالا ببرید و فشردهتر بخوانید.
نکتهی مهم دیگر نحوه ی پاسخ دهی به سوالات است. پس از آنکه با روش های مختلف پاسخ دهی به تست ها آشنا شدید و به تسک های مختلف اسپکینگ و رایتینگ مسلط شدید، خود را در شرایط آزمون قرار داده و با توجه به تایم به سوالات پاسخ دهید. بدین منظور سعی کنید با نشستن در مکانی مشابه سالن آزمون و با پوشیدن لباس های رسمی به سوالات پاسخ دهید. همچنین توجه به زمان بندی بسیار ضروری می باشد. به طور مثال سعی کنید رایتینگ تسک 1 را در مدت بیست دقیقه بنویسید.
در نهایت فراموش نکنید که شرکت در ازمونهای آزمایشی آیلتس یا همان ماک تست بسیار مهم می باشد. زیرا با قیمتی بسیار کمتر از آزمون اصلی می توانید عملکرد خود را در شرایطی مشابه آزمون اصلی محک بزنید.
برای هر مهارت چقدر زمان لازم است؟
پاسخ این سوال به سطح زبان شما و نمرهی مورد نیازتان بستگی دارد. اما باید توجه داشته باشید که پیشرفت در مهارت رایتینگ آهسته تر از بقیه مهارت هاست و نیاز به تمرین بیشتری دارد. بنابراین شما نیاز به صرف زمان بیشتری برای این مهارت دارید و باید زودتر از بقیهی مهارت ها آن را شروع کنید. به طور کلی، با توجه به نقاط ضعف و قوت خود می توانید زمان های متفاوتی برای تمرین هر مهارت در طول هفته در نظر بگیرید. به طور مثال اگر در لیسنینگ ضعف دارید، باید حتما هر روز زمانی را برای آن در نظر بگیرید.
به طور خلاصه، با توجه به اهمیت نمرهی آزمون آیلتس ایجاد آمادگی کامل قبل آزمون بسیار ضروری به نظر می رسد. شما می توانید با شرکت در دورههای آیلتس برای آزمون آماده شده و یا به صورت خودخوان در منزل با داشتن یک برنامهی دقیق برای آیلتس مطالعه کنید.