Search

برای یادگیری زبان انگلیسی در کنار ۴ مهارت صحبت کردن، شنیدن، خواندن و نوشتن، شما نیاز دارید گرامر، لغت، تلفط و املا را نیز بیاموزید. یک سیستم یکپارچه ی آموزش زبان انگلیسی همه ی این موارد را در هم می آمیزد و آنها را در قالب دروس مختلف ارائه می دهد. افراد بسته به توانایی ها و استعدادهای خود ممکن است عملکرد متفاوتی  در زمینه ی یادگیری هر یک از این مهارت ها و اجزاء داشته باشند، ولی گرامر از موضوعاتی است که فراگیران زبان انگلیسی همواره از آن به عنوان یکی از سخت ترین بخش های یادگیری زبان یاد می کنند. در این مقاله با هم بررسی می کنیم:

گرامر چیست؟

در پاسخ به این سوال، می توان گفت گرامر یا قواعد، سیستمی است که به زبان نظم می بخشد. گرامر زبان انگلیسی مجموعه ای از قوانین است که برای ما مشخص می کند چگونه صداها، کلمات، عبارات، شبه جملات و جملات می توانند در کنار هم قرار بگیرند، ترکیب شوند و پیامی صوتی یا نوشتاری را منتقل کنند. گرامر یا ساختار زبان انگلیسی در طی قرون مختلف دستخوش تغییرات بسیاری شده است. زبانشناسان و دانشمندان بسیاری سال ها ازعمر خود را صرف مطالعه در مورد قواعد و ساختارهای زبان انگلیسی کرده اند و همواره به دو دسته تقسیم می شدند: کسانی که معتقد بودند جمله فقط در صورتی درست است که مطابق قواعد باشد و هیچ ساختاری خارج از حیطه ی گرامر نباید به کار برده شود. از سویی برخی بر این باور بودند که تا زمانیکه انتقال معنا به درستی صورت پذیرد، جمله درست است؛ حتی اگر خارج از ساختارهای گرامری باشد. نقش نویسندگان در این زمینه غیر قابل انکار است. برای مثال، در نوشته های شکسپیر، جین آستین و ویلیام فاکنر می توان ساختارشکنی های گرامری یافت. حتی معیارهای اجتماعی نیز در تحول گرامر نقش داشته اند. به عنوان مثال از سال ۲۰۱۷، در نشریات استفاده از they  به عنوان ضمیر مفرد رواج پیدا کرد تا از به کار بردن he/she پرهیز شود، چرا که they به هیچ جنسیت خاصی اطلاق نمی شود. تا پیش از این اگر در مدارس کسی از  they به عنوان ضمیر مفرد استفاده می کرد، قطعا یک اشتباه گرامری به حساب می آمد. حتما شما هم در فیلم ها، سریال ها و آهنگ های انگلیسی غلط های گرامری زیادی را شاهد بوده اید؛ ولی به یاد داشته باشید اگر هدف شما از یادگیری زبان شرکت در آزمون های بین المللی و معتبر است، لازم است قوانین گرامری را به خوبی بیاموزید و در صحبت کردن و نوشتن از آنها استفاده کنید؛ چرا که در دنیای زبان آکادمیک برای مثال در نگارش مقاله ها و گزارش دهی علمی هیچ گونه تخطی از گرامر زبان انگلیسی پذیرفته نیست.

چرا به یادگیری گرامر نیاز داریم؟

یادگیری گرامر و پایبندی به قوانین آن برای هیچ کس کار ساده ای نیست و معمولا از زبان آموزان می شنویم که اصلا چرا ما باید گرامر یاد بگیریم؟ در پاسخ به این پرسش می توان گفت مطالعه ی گرامر برقرای ارتباط بین انسان ها را آسان تر می سازد. اگر می خواهیم معنای پیامی که به زبانی غیر از زبان مادری به ما منتقل شده است را دریابیم و به درستی به آن پاسخ بدهیم، بایستی به گرامر آن زبان تسلط کافی داشته باشیم. شاید بتوانید با جملات دست و پا شکسته منظور خود را برسانید ولی اگر قصد دارید به زبان انگلیسی نامه بنویسید، فرم درخواست شغل پر کنید، مقاله بنویسید، رزومه بنویسید، کافیست چندین ایراد گرامری داشته باشید تا به خواننده این پیغام را منتقل کنید که من به جزئیات اهمیت نمی دهم یا به زبان انگلیسی مسلط نیستم و به احتمال زیاد منظور خود را نیز نمی توانید به خوبی منتقل کنید؛ چرا که گاهی حتی استفاده از یک کاما می تواند معنای جمله را تغییر دهد. اگر جزء کسانی هستید که خود را برای آزمون آیلتس آماده می کنید، بهتر است بدانید اگر چه بخش جداگانه ای برای گرامر در این آزمون وجود ندارد، ولی در هر دو بخش نوشتاری و گفتاری ۲۵ درصد نمره ی شما را گرامر تشکیل می دهد. در بخش نوشتن، اگر بیش از نیمی از جملات شما از نظر گرامری صحیح نباشد، از بخش دامنه ی دستوری و درستی جملات نمره ی ۶ نخواهید گرفت. بنابراین ضروری است برای داشتن آینده ای روشن تر در مسیر یادگیری زبان خود به تقویت گرامر زبان انگلیسی بپردازید.

چگونه می توانیم به تقویت گرامر زبان انگلیسی خود بپردازیم؟

چگونه میتوانیم به تقویت گرامر زبان انگلیسی خود بپردازیم؟

1- زیاد بخوانید.

خواندن مطالب انگلیسی یکی از ساده ترین راه های تقویت گرامر انگلیسی است. وقتی مطالب انگلیسی می خوانید با ساختارهای گرامری مواجه می شوید و به صورت ناخودآگاه ساختار گرامری صحیح در ذهن شما تثبیت می شود. زمانیکه می خواهید جمله ای بنویسید یا بگویید کلمات را در جای درست خود قرار می دهید و هر ساختار دیگری به نظرتان اشتباه می آید، با اینکه ممکن است حتی دلیل آن را ندانید. چه بخوانیم؟ کتاب داستان، روزنامه های آنلاین، رمان، سایت های آموزش زبان که متن های سطح بندی شده در اختیار شما قرار می دهند، مقالات علمی که به آنها علاقه دارید. در حین خواندن به ساختار جملات، ترتیب کلمات، املای کلمات و تنوعی که نویسنده در بیان عبارات به کار برده است، دقت کنید. همیشه یک دیکشنری در دسترس داشته باشید که کلماتی که نمی دانید را چک کنید و یادداشت بردارید.

2- یک کتاب راهنما داشته باشید.

حتی مدرسین زبان نیز ممکن است گاهی برخی از ساختارها و قوانین را فراموش کنند. همیشه یک کتاب جامع گرامر در دسترس داشته باشید که هر وقت ساختاری را فراموش کردید یا در مورد آن دچار تردید شدید؛ از آن استفاده کنید. در ادامه برخی از کتاب های گرامر که می توانند نقش مرجع را ایفا کنند ذکر می کنیم(اگر مبتدی هستید شاید استفاده از این کتاب ها برای شما دشوار است):

1- English Grammar in Use, R.Murphy (Cambridge)

2- Understanding and Using English Grammar, Betty Schrampfer Azar

3- Practical English Usage, Michael Swan         

4- Garner’s Modern English Usage 4th Edition, Bryan Garner

5- The Blue Book of Grammar and Punctuation, Jane Straus

3- بنویسید.

برای تقویت گرامر زبان خود به صورت روزانه نوشتن را تمرین کنید. با دوستان یا اقوام خود که زبان بلد هستند ایمیل رد و بدل کنید. داستان کوتاه بنویسید. دفتر خاطرات روزانه داشته باشید. روی ایراداتی که قبلا داشته اید متمرکز شوید و دقت کنید که آنها را تکرار نکنید. از کسی بخواهید نوشته های شما را تصحیح کند و مشخص کند چه ایراداتی داشتید. حتی می توانید خودتان نوشته های خود را با صدای بلند بخوانید و اشتباهات خود را پیدا کنید.

4- بازی کنید.

نرم افزارها و بازی های بسیاری برای تقویت گرامر زبان انگلیسی طراحی شده است و در اینترنت قابل دسترسی است. این روش برای زبان آموزان کم سن و سال تر مناسب تر است تا بتوانند از طریق بازی و سرگرمی به تمرین گرامر بپردازند. بزرگسالان نیز می توانند از اپلیکشن هایی که برای تلفن همراه طراحی شده است، استفاده کنند. این اپ ها دارای کوییزهای متعددی هستند که می توانید با استفاده از آنها روزانه دانش گرامر خود را در موضوعات مختلف محک بزنید.  

5- اشتباهات رایج را بشناسید.

در انگلیسی کلمات بسیاری وجود دارد که شاید یکسان نوشته و یا خوانده می شوند ولی ممکن است معنای متفاوتی داشته باشند. اینگونه کلمات که تعداد آنها هم کم نیست، همواره برای زبان آموزان دردسرساز هستند. این کلمات را یک بار برای همیشه برای خود تعریف و مشخص کنید. آنها را در دفتری یادداشت کرده و حفظشان کنید.

6- آموخته های خود را مجددا دسته بندی کنید.

ممکن است با شرکت در کلاس های مختلف و مواجهه با کتاب ها و روش های آموزشی مختلف بارها یک نکته ی گرامری را خوانده باشید ولی به دلیل تنوع مطالب دچار سردرگمی شده باشید. برای تقویت گرامر انگلیسی خود، آنچه از گرامر در ذهن دارید را مرور کنید و قوانین را در ذهن خود دسته بندی کنید. سعی کنید اگر منطقی پشت هر ساختار یا قانون وجود دارد، آن را کشف کنید؛ چرا که با دانستن دلیل هر قانون بهتر آن را به ذهن می سپارید. می توانید از کتاب های مرجع که ذکر شد و یا از معلم خود کمک بگیرید.

چگونه میتوانیم به تقویت گرامر زبان انگلیسی خود بپردازیم؟

7- فیلم و سریال انگلیسی تماشا کنید.

یکی از راه های تقویت گرامر زبان انگلیسی این است که ببینیم سخنگویان آن زبان چگونه از آن استفاده می کنند. فیلم و سریال های انگلیسی را با زیرنویس انگلیسی ببینید و دقت کنید چه ساختارها و زمان هایی به کار می برند. فراموش نکنید در زبان عامیانه سخنگویان زبان انگلیسی همیشه به قواعد پایبند نیستند ولی این درصد ناچیزی از جملات و عبارت های آنها را تشکیل می دهد؛ پس بهتراست لذت تماشای فیلم و سریال و در عین حال تقویت گرامر را از دست ندهیم.

8- سایت های رایگان را از دست ندهید.

کافیست موضوع مورد نظر خود را در گوگل سرچ کنید تا با حجم عظیمی از اطلاعات روبرو شوید. برای مثال درسی که امروز دریافت کرده اید شرطی نوع دوم بوده است، کافیست در گوگل برای مثال تایپ کنید: second conditional exercises
تعداد زیادی سایت دریافت می کنید که تمرین های مختلفی در اختیار شما قرار می دهند. جواب ها را تایپ می کنید و سایت مشخص می کند چند سوال را درست جواب داده اید. یا سوالات به صورت چند گزینه ای است، پاسخ را انتخاب می کنید و بازخورد دریافت می کنید. به همین راحتی! در برخی از سایت ها ابتدا توضیح کاملی در مورد گرامر مورد نظر داده شده است و سپس تمرین ارائه شده است. بدون شک سایت های رایگان آموزش زبان یکی از بهترین روش های تقویت گرامر زبان انگلیسی هستند.

9- انگلیسی گوش کنید.

بله شنیدن ساختارها و عبارات نیز می تواند نقش مهمی در نهادینه شدن آنها در ذهن شما ایفا کند. شنونده ی دقیقی باشید. زمانیکه معلم و یا همکلاسی هایتان صحبت می کنند با دقت گوش کنید؛ چه فعلی را با چه فاعلی به کار می برند؟ کجا از چه زمانی استفاده می کنند؟ کجا کلمات را جمع می بندند؟ و هزاران پرسش دیگر که پاسخ به آنها می تواند دانش گرامر شما را ارتقاء دهد. علاوه براین، می توانید به پادکست های انگلیسی که به موضوعات آن علاقه دارید، گوش کنید.

10- خسته نشوید.

تقویت گرامر زبان انگلیسی نیز مانند یادگیری زبان، فرآیندی زمانبر است که هیچ راه میانبری ندارد و تنها با تلاش و پشتکار محقق می گردد. می توان گفت تسلط بر گرامر حتی آسانتر از موضوعات دیگر مانند لغت است که گستره ی بسیار وسیعی دارد. بنابراین برنامه ریزی کنید، به نکاتی که گفته شد عمل کنید و تلاش کنید که مبادا رفاقت با مبحث شیرین گرامر را از دست بدهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *